måndag 5 januari 2009

Carpe Diem & Rensa & Viktnedgång

Har sett hos en del att man bestämmer sig får ett ord som ska står för något man vill under 2009 och detta får bli mina ord, blev tre :)

Mitt första ord jag ska leva efter är just Carpe Diem = Fånga dagen. Tycker just nu att tiden med mina små barn ja de börjar bli lite större och är inte så små just längre och jag tycker att tiden springer iväg fort just nu och jag vill vara med dem så mycket jag bara kan än mer nu efter julledigheten då vi kunnat springa i pyjamasarna halva dagen, spela spel, mysa med sagor, leka just med mina egna barn och njuta av livet med upplevelser tillsammans. Därav Carpe Diem, det är viktigt att stanna upp och fånga ögonblick och små händelser man ska inte bara stressa omkring och försöka passa in i en mall andra skapar.

Ett annat ord jag lever efter sen i nu under julledigheten är RENSA, jag har levt i många år med rent för mycket saker är en ekorre på allt men har insett att det allt som oftast bara ligger och tar av min energi istället för att ge mig energi, dessa saker har jag nu börjat rensat bort och jag rensar i hemmet, ja överallt tom, i datorn. Att rensa är en befrielse, man blir lugn i själen.

Sen har vi den eviga viktuppgången ska vågen aldrig stanna men nu har jag bestämt mig för att inte bli större, jag ska dock försöka hålla målen och kraven på mig nere och ta det i lagom rimlig takt har lång väg att vandra men ska försöka se det viktigaste att oavsett om jag i slutet av 2009 gått ner 2 kg eller 30 kg så (försöker :)) jag intala mig att det är lika bra men 10 kg åtminstone vore bra eller hur :)..... All Viktnedgång är bra och bättre än viktuppgång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Njut av barnen när de är små! Man hinner göra allt det man vill sedan. Tjejerna här hemma är ju mellan 15-20år och det är en rolig tid det också fast på ett annat sätt. Det händer ju inte så ofta att de kommer och sätter sig i knät och vill höra en saga :-)
Krama alla jag känner och hoppas att vi syns snart!

Camilla sa...

Ja usch ja ..... kämpar oxå med vikten. Så jag vet precis hur de känns. Kan informera att om du kollar på fotona på mig i min blogg så är dom gamla. Skäms så mycket så jag vill inte lägga upp nya foto i bloggen.