måndag 12 oktober 2009

Fotografi - Visuell Kommunikation

Såg ju kursstarten för två veckor sen och förra måndagens pluggande försvann då Maja och jag blev inlagda på sjukhuset ju.
Men idag tog jag tag i mina studier vid Högskolan i Jönköping och idag har jag sett Lektion 1 och börjat på Lektion 2 samt beställt kurslitteratur, känns skönt att kommit igång och kursen verkar jättebra och jag tycker denna form att plugga på Distans är toppen och passar mig jättebra.
Lektion 1 handlade mycket om Vad är Visuell Kommunikation?
I Lektion 2 började de prata om Kameran precis vad jag vill lära mig. Skulle precis börja lyssna på avsnittet om slutartid när det var dags att hämta barnen. Väntar med spänning på när jag ska kunna fortsätta. Hade ju varit skönt att kunna litegrann innan söndag då Jenny kommer hit med sin Fotokurs och lär mig ALLT om kameran eller hur Jenny? :) Nåja allt lär hon väl inte få oss kloka på men jag längtar så tills söndag ska bli riktigt skoj. Sen hoppas jag det blir en fortsättningskurs/porträttkurs till våren då vi sen kan lära oss ännu mer....

Maja då hur är det med henne undrar ni nog? Jodå hon verkar må toppen och är "pigg" men hon blir fort trött och andfådd och hon somnade tidigt ikväll trots att hon bara var på förskolan 4 h idag så var hon jättetrött. Vi kände i helgen att hon inte skulle orka en vanlig vecka hon går ju dessutom på en uteförskola, så vi kör deltid för hennes skull denna veckan så hon får kortare dagar så det blir lite vabbande ett par h även denna veckan så hon kan få tillfriskna och orka fullt den tid hon är på förskolan men det blev tydligt för oss nu ikväll att hon inte hade orkat vara där mer just nu. Är ju svårt att veta innan hur lite/mycket hon orkar men det kändes lite "skönt" att vår "magkänsla" stämde och att vi lyssnade på den och hjälper henne genom kortare dagar denna veckan och möjlighet till mer vila o återhämtning efter hennes kraftiga inflamation. Fick även läkartid för uppföljning om ett par veckor idag skönt för det glömde vi fråga om på sjukhuset. Även fått svar på de sista proverna det var INTE Svininfluensan.

1 kommentar:

Camilla sa...

Du får berätta om du gillade kursen.
Jag har gått på Bildbehandlingskursen som dom oxå har. Superbra !! Kan verkligen rekommendera den ! Så är ju Mattias så söt oxå hehehe men liksom han är så charmig, personlig och lättsam i sina videoar det är kul.