tisdag 27 januari 2009

Sjukskriven

Idag var jag hos min specialistläkare, har två dagar haft otroligt ont i magen, varit yr och illamående och fick idag även blod i urinen. Antagligen är det magkatarr/magsår orsakat av långvarig stress och ångest. Blodtrycket var osså högt idag 130/105 jag som brukar ha lågt blodtryck gjorde läkaren mycket förvånad pulsen var hela 95 så kroppen signalerar och nu har läkaren sjukskrivet mig 3 veckor och jag har fått medicin mot ångesten/stressen utskriven samt medicin mot magen samt remitterad till psykolog och till min vårdcentral för nu behöver jag hjälp såhär vill jag inte ha det längre i mitt liv. Inge skoj alls men jag mår inte bra och efter alla sjukdommar här hemma så har orken helt enkelt tagit slut hos mig oavsett hur jag gjort beslutat så har det varit ångest/stress för antingen det ena eller det andra, dålig koncentration, minnesförluster och orolig för om och när min lille Hugopåg ska bli frisk också det dåliga samvetet med jobbet och med en del samtal jag har hängande över mig än som jag ej kunnat ta tag i pga allt vabbande med mera. Jag ska även iväg två gånger nästa vecka för att mäta blodtrycket igen.
Hoppas verkligen vila och återhämtning och promenader kan hjälpa mig så jag slipper livlång blodtrycksmedicin. Känns ändån skönt att jag nu tar tag i detta om än i senaste laget men men....Så skulle det vara tyst här så vilar jag och återhämtar mig men blogglivet och era kommentarer :) ger mig energi tycker jag så jag tror inte det blir någon paus men man vet aldrig men då vet ni varför.

6 kommentarer:

VeronikaP sa...

Krya på dig!!
*kram*

Anonym sa...

Här kommer en jättestor kram!
Ta hand om dig.
Ingela

Ulrika sa...

Åh din stackare! Tänker på dig och hoppas att du kryar på dig snart. Ta't lugnt bara. Allt ordnar sig.

Snorkfröken sa...

Skickar massor med kramar din väg. Vet hur det kan vara.

Skönt att du blivit sjukskriven någon vecka nu så att du kan få lite andrum. Försök så gott du kan att tänka bort alla "måsten" nu. Sådana finns ju egentligen inte ändå, eller hur... Lättare sagt än gjort, jag vet, men ingenting blir ju bättre av samvetskval. Samvetskval är taskiga på det sättet - de dyker lätt upp men får inte saker gjorda ändå.

Allting kommer att ordna sig vännen.
Tänker på dig.
*KRAAAAM*

Anonym sa...

VAd skönt att du tog beslutet att gå till läkaren. Hoppas nu att du ska bli hjälpt med lite vila. Tänker på dig!

Kraaam!

Anonym sa...

Krya på dig och TA HAND OM DIG, vännen. Många kramar från Ullis