onsdag 24 september 2008

Mycket just nu

Ja just nu är det mycket framför allt på jobbet, den bästaste av kollegor slutar på fredag suck, hon blev uppsagd pga att kommunen i ett annat rektorsområde godkände en friförskola att starta vilket fick till följd att det i det rektorsområdet blev mindre barn på den kommunala förskolan och därmed kollegor övertaliga där då säger kommunen upp vår kollega för att den övertaliga i det andra rektorsområdet varit anställd längre suck.
Sen är det mycket annat som ej är offentligt än och inga beslut tagna än men som tar kraft och funderingar hit o dit.
Sen med nerdragningarna efter sommaren med 1 personal mindre förvisso lite mindre barn också men oftast jobbar vi nu bara 2 personal åt gången och det känns som att tiden räcker inte till dokumentation som egentligen måste göras och min planeringstid räcker inte till jag ska ju även planera för verksamheten - inte bara dokumentera vad barnen gjort.
Sen försöker jag hitta tider för utvecklingssamtal med föräldrarna och hur lätt är det att hitta tider då vi oftast bara är 2 personal, jag kan ju inte lämna min kollega själv med 8-12 barn precis på en småbarnsavdelning....finns det ev ett hål så är det mitt på dagen och kan föräldrarna då tro....nej...
Har börjat känna att jag har alldeles för mycket runt omkring mig just nu, framför allt på jobbet. Vill inte hamna där jag var för 4 år sen så jag måste bromsa in lite känner jag.

Vad småsaker kan bli stora stressfaktorer för mig när så mycket annat kommer samtidigt. Men jag försöker gilla läget lite grann för att orka prioritera det jag måste och en sak i taget och se till att komma i säng för den välbehövliga sömmnen trots att det småsnurrar många tankar i huvet samtidigt. Men jag blir inte speciellt rationell när jag blir stressad...

Visst sen har jag en tendens att skjuta saker framför mig oftast - varför gör jag det inte med en gång istället för att bli stressad för att jag inte gjort det? Men kanske kroppens sätt att sortera lite ändån just nu men det är ju just nu mest hela tiden just nu.

Skulle vilja och behöva scrappa mer för det mår jag bra av men jag fastnar vid datorn istället....!Det är så svårt att ta mig till scrapbordet, jag fastnar i annat som egentligen inte är lika viktigt eller lika roligt. Borde komma ut och promenera också...
På Viktväktarna denna veckan hade jag dock gått ner 0.8 så detta är väl veckans glädjeskutt. Har idag varit jätteduktig med checklistan, stolt, har gjort bra val idag vid måltiderna och stått emot godsaker som finns i skåpet bra. Peppar mig själv här :)

Och så hemmet och barnen, tvättberg som bara växer hur mycket vi än tvättar, skulle behöva måla lite till på huset innan hösten kommer mer, storröja i scraprummet här och garaget suck bla bla bla... rabatterna, gången till huset....
Nej dags att sova! Natti natti!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, det där känner jag igen - livet snurrar alltför fort, särskilt på jobbet. Försök att ta en stund i taget, var närvarande i det du gör och andas. Lätt att säga, men jag vet att det hjälper - har också varit utbränd för några år sen. Hoppas det lugnar ner sig.
Försök låt datorn stå oanvänd ett tag, sätt dig och scrappa istället - det ger mer lugn åt själen och tankarna kan flyga som de vill.
*Kram*

Anonym sa...

Det låter inte roligt Anki, men detta klarar du dig igenom ska du se. Ta bar en dag i taget så gott det går, ha inte alldeles för höga krav på dig själv. Känner igen det där med tvätten... Sysselsätt gubben med tvätten lite så du slipper. Och behöver du scrappa så vet du va jag finns! Jag behöver oxå det! Starta inte datorn på ett par dagar, du anar inte hur skönt det är! Och det där med målningen... Låt det vänta till våren, det gör säkert ingen skada! Hoppas att du snart mår bättre.

Kram Annelie

Helena Påhlsson sa...

jag slänger iväg ett mail till dig ... har lite tips !!!

Anonym sa...

Åh, Anki! Vill pigga upp dig lite... Känner inte dig SÅ väl, men du har en otrolig energi som det bara lyser om! Du e´ alltid så glad och positiv... Tänker på dig! Kram vännen / Anna Klang